Εύκολες συνταγές

Συνταγή Peach Brownie (χωρίς αλεύρι και έξτρα ζάχαρη).

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε σε αυτή την απολαυστική συνταγή Peach Brownie! 🍑🍫 Σε αυτό το μοναδικό twist στα παραδοσιακά μπράουνις, δημιουργήσαμε μια έκδοση χωρίς αλεύρι και επιπλέον ζάχαρη που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των ροδάκινων με πλούσιες γεύσεις σοκολάτας. Είναι μια τέλεια απόλαυση για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή επιλογή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το λαχταριστό Peach Brownie:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

3
Ώριμα ροδάκινα

1 φλιτζάνι
Βούτυρο αμυγδάλου

⅓ φλιτζάνι
Σιρόπι σφενδάμου

2
Αυγά

½ φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και πρόσθετα υλικά:

  • ταψί 9×9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Μαχαίρι ή ροδακινί πίτας
  • Πανίδα κοπής

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε το ταψί 9×9 ιντσών με λαδόκολλα.
  2. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
  3. Χτυπήστε τα κομμένα στη μέση ροδάκινα στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  5. Προσθέστε σταδιακά τον πουρέ ροδάκινου στο κουρκούτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.
  8. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Peach Brownie είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 15 λεπτών ενεργής προετοιμασίας και του υπόλοιπου χρόνου που αφιερώνεται στο ψήσιμο και την ψύξη.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για παραλλαγές φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αυγά με αυγά λιναριού ή σάλτσα μήλου. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι σφενδάμου που χρησιμοποιείται είναι 100% φυτικής προέλευσης. Αυτές οι αντικαταστάσεις θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας vegan εκδοχής αυτών των απολαυστικών brownies ροδάκινου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι τα Peach Brownies σας βγαίνουν τέλεια:

  • Χρησιμοποιήστε ώριμα, ζουμερά ροδάκινα για μέγιστη γεύση.
  • Ρυθμίστε τη γλύκα προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι σφενδάμου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό μίξερ, ξεκινήστε με χαμηλή ταχύτητα για να αποφύγετε να πιτσιλίσετε το κουρκούτι.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι. ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των μπράουνις. Πρέπει να βγαίνει με λίγα υγρά ψίχουλα αλλά όχι βρεγμένο κουρκούτι.
  • Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε για να αποκτήσετε καθαρά, τακτοποιημένα τετράγωνα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για κάθε μερίδα Peach Brownie:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
210

Συνολικό Λίπος
15 g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
170 mg

Υδατάνθρακες
16g

Ίνα
4g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε Peach Brownies, μπορείτε να προσθέσετε μια νότα κομψότητας πασπαλίζοντας από πάνω άχνη ζάχαρη ή περιχύνοντάς τα με λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου ως απολαυστικό επιδόρπιο μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Για όσους θέλουν να εξισορροπήσουν τη γλυκύτητα, δοκιμάστε να σερβίρετε τα μπράουνις με μια πλευρά από πικάντικο ελληνικό γιαούρτι ή φρέσκα μούρα για μια αναζωογονητική αντίθεση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους, αποθηκεύστε τα Peach Brownies σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, διατηρήστε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να παγώσετε τα μπράουνις για μελλοντική απόλαυση. Τυλίξτε μεμονωμένα τετράγωνα ή ολόκληρη την παρτίδα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη. Μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Peach Brownie περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  1. Ροδάκινα: Αυτά τα ζουμερά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγουν το υγιές δέρμα. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, βοηθώντας την πέψη και προάγοντας το αίσθημα πληρότητας.

  2. Βούτυρο αμυγδάλου: Φτιαγμένο από αλεσμένα αμύγδαλα, το βούτυρο αμυγδάλου είναι μια θρεπτική εναλλακτική του παραδοσιακού βουτύρου. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά, βιταμίνη Ε και βασικά μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο.

  3. Κάκαο σε σκόνη: Η σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή που έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της μείωσης της φλεγμονής. Προσθέτει επίσης μια βαθιά γεύση σοκολάτας στα μπράουνις.

  4. Σιρόπι σφενδάμου: Ως φυσικό γλυκαντικό, το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει γλυκύτητα χωρίς ραφιναρισμένα σάκχαρα. Περιέχει ίχνη μετάλλων όπως μαγγάνιο και ψευδάργυρο, μαζί με αντιοξειδωτικά.

  5. Αυγά: Τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα. Παρέχουν επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και χολίνη.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Peach Brownie, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπράουνις σοκολάτας βατόμουρου: Αντικαταστήστε τα ροδάκινα με σμέουρα για μια γλυκιά γεύση στα κλασικά μπράουνις.

  2. Πορτοκαλί Μαύρη Σοκολάτα Brownies: Περιχύνετε τη ζύμη με ξύσμα πορτοκαλιού και αντικαταστήστε τα ροδάκινα με κομμάτια μαύρης σοκολάτας για έναν απολαυστικό συνδυασμό εσπεριδοειδών-σοκολάτας.

  3. Ξανθιά καρύδια με καραμέλα: Παραλείψτε τη σκόνη κακάο και προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια για να δημιουργήσετε μια ξανθιά με καρύδι, με γεύση καραμέλα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Peach Brownie αντλεί έμπνευση από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Juliette Boulanger και τη φιλοσοφία της να χρησιμοποιεί φρέσκα, εποχιακά υλικά για να δημιουργήσει απολαυστικά επιδόρπια. Η εστίαση του σεφ Boulanger στον συνδυασμό φυσικών γεύσεων και υφών είναι εμφανής σε αυτή τη μοναδική συνταγή μπράουνι χωρίς αλεύρι που γιορτάζει τη γλυκύτητα των ώριμων ροδάκινων ενώ αποπνέει τον ουρανίσκο του λάτρη της σοκολάτας.

Εξερευνώντας τις γαστρονομικές δημιουργίες διάσημων σεφ όπως ο Chef Boulanger, μπορούμε να βρούμε έμπνευση για να πειραματιστούμε με γεύσεις και τεχνικές, καταλήγοντας σε καινοτόμες συνταγές που ευχαριστούν τους γευστικούς μας κάλυκες.

Απολαύστε την προετοιμασία και την απόλαυση αυτών των Peach Brownies και αφήστε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας να εμπνεύσουν τις γαστρονομικές σας περιπέτειες! 🍑🍫

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button