Εύκολες συνταγές

Συνταγή τηγανίτας με σοκολατένια φρούτα του δάσους

Σχετικά με τη συνταγή

Μείνετε στην απολαυστική αρμονία των γεύσεων με τη δελεαστική συνταγή μας για τηγανίτες με τους Αφρούς με σοκολάτα. Αυτό το πεντανόστιμο πιάτο συνδυάζει την πλούσια καλοσύνη της σοκολάτας με τη ζωντανή γλυκύτητα των φρούτων του δάσους, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσης που θα κάνει τους γευστικούς σας να χορεύουν από χαρά. Ιδανικές για πρωινό ή brunch, αυτές οι τηγανίτες είναι αφράτες, υγρές και εμποτισμένες με βελούδινες σοκολατένιες αποχρώσεις. Η ανάμειξη των φρούτων του δάσους προσθέτει μια έκρηξη φρεσκάδας και νοστιμιάς, ανεβάζοντας αυτή τη συνταγή για τηγανίτες σε ένα εντελώς νέο επίπεδο νοστιμιάς.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

1
Αυγό

2 κουταλιές της σούπας
Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι
Φρέσκα φρούτα του δάσους (όπως φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα)

Όπως απαιτείται
Σάλτσα σοκολάτας, για το περιχύσιμο

Όπως απαιτείται
Σαντιγί, για επικάλυψη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή τηγανίτας με σοκολάτα φρούτων του δάσους, θα σταματήσετε:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι
– Σπάτουλα
– Πιάτο σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το λιωμένο ανάλατο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να μην μείνουν σβώλοι.
4. Διπλώστε απαλά τα φρέσκα φρούτα του δάσους στο κουρκούτι για τηγανίτες, προσέχοντας να μην ανακατευτούν.
5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
6. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι από το κουρκούτι για τηγανίτες στο ζεστό τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
7. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι, ρυθμίζοντας τη θερμότητα εάν χρειάζεται για να αποφύγετε το κάψιμο.
8. Μόλις ψηθούν, μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος.
9. Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας και από πάνω τη σαντιγί.
10. Σερβίρετε τις τηγανίτες Chocolate Forest Fruits ζεστές και απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις τους!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτα με σοκολατένια φρούτα του δάσους είναι περίπου 15-20 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να δείτε αφράτες τηγανίτες, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης μόλις ενωθούν τα υγρά και τα ξηρά συστατικά.
– Για τέλειες στρογγυλές τηγανίτες, χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ή κουτάλα για να ρίξετε τη ζύμη στο τηγάνι.
– Ρυθμίστε τη θερμοκρασία όπως χρειάζεται για να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία μαγειρέματος και να αποτρέψετε το κάψιμο των τηγανιτών.
– Αν προτιμάτε πιο δυνατή γεύση σοκολάτας, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της σκόνης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές φρούτων του δάσους, όπως η προσθήκη βατόμουρων ή κερασιών, για να εξατομικεύσετε τις τηγανίτες σας.
– Σερβίρετε αυτές τις τηγανίτες με επιπλέον τους δάσους, τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ζάχαρη για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
55 mg

Νάτριο
220 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
12g

Πρωτεΐνη
6g

Βιταμίνη D
1mcg

Ασβέστιο
100 mg

Σίδερο
2 mg

Κάλιο
200 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση των τηγανιτών σοκολάτας φρούτων του δάσους, μπορείτε:
– Γαρνίρετε με περισσότερα φρούτα του δάσους, όπως φράουλες σε φέτες ή μια χούφτα βατόμουρα.
– Πασπαλίστε τις τηγανίτες με τη ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
– Περιχύστε επιπλέον σάλτσα σοκολάτας πάνω από τη σαντιγί.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να προσφέρετε αυτές τις τηγανίτες με διάφορα συνοδευτικά για να συμπληρώσετε τις γεύσεις τους. Ακολουθούν μερικές δευτερεύουσες εναλλακτικές που συνδυάζονται καλά με τηγανίτες σοκολάτας φρούτων του δάσους:

  1. Σιρόπι σφενδάμου: Περιχύστε ζεστό σιρόπι σφενδάμου πάνω από τις τηγανίτες για μια κλασική και γλυκιά προσθήκη.
  2. Βούτυρο ξηρών καρπών: Απλώστε μια κούκλα φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο ή φουντουκιού αλειμμένο πάνω από τις τηγανίτες για μια γλυκιά και κρεμώδη ανανέωση.
  3. Γιαούρτι: Σερβίρετε μια πλευρά από ελληνικό γιαούρτι ή γιαούρτι βανίλια για να προσθέσετε ένα δροσερό και αφράτο στοιχείο σε κάθε μπουκιά.
  4. Ξηροί καρποί και σπόροι: Πασπαλίστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια, και σπόρους όπως chia ή λιναρόσπορο πάνω από τις τηγανίτες για να προσθέσετε τραγανότητα και επιπλέον θρεπτική αξία.
  5. Τυρί σαντιγί: Απλώστε μια στρώση αφράτου σαντιγί πάνω από τις τηγανίτες για μια πλούσια και λεία απόλαυση.
  6. Κομπόστα φρούτων: Ετοιμάστε μια σπιτική κομπόστα φρούτων σιγοβράζοντας τα αγαπημένα σας φρούτα με μια νότα ζάχαρης και χυμό λεμονιού. Απλώστε το με ένα κουτάλι γενναιόδωρα πάνω από τις τηγανίτες για μια έκρηξη φρουτώδους καλοσύνης.
  7. Μπέικον ή Λουκάνικο: Σερβίρετε μαζί με τραγανές λωρίδες μπέικον ή αλμυρούς συνδέσμους λουκάνικου για όσους επιθυμούν μια αλμυρή αντίθεση με τους τηγανίτες τους.

Μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε αυτές τις δευτερεύουσες εναλλακτικές με βάση τις προτιμήσεις σας και να δημιουργήσετε μια απολαυστική εμπειρία τηγανίτας!

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει τηγανίτες σοκολάτας φρούτων του δάσους, φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 2-3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλά βάλτε τα στη τοστιέρα ή ζεστάνετε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν. Οι τηγανίτες μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερη αποθήκευση. Το αρχείο τα σε μια σακούλα κατάψυξης ή δοχείο, χωρίζοντας κάθε τηγανίτα με λαδόκολλα. Μπορούν να κατασυνδεθούν έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τα ξαναζεστάνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

– Σκόνη κακάο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, η σκόνη κακάο έχει συσχετιστεί με πιθανά για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της βελτίωσης της διάθεσης.
– Φρούτα του δάσους (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα): Αυτά τα φρούτα είναι γεμάτα με βιταμίνες, μετάλλα και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να συμβάλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, να βοηθήσουν στην πέψη και να παρέχουν αντιφλεγμονώδεις υπηρεσίες.
– Γάλα: Καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, η γάλα υποστηρίζει γερά οστά και μύες.
– Αυγό: Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, υποστηρίζοντας διάφορες σωματικές λειτουργίες.
– Εκχύλισμα βανίλιας: Αν και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει μια ευχάριστη γεύση και μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτικές πληροφορίες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν οι τηγανίτες με σοκολατένια φρούτα του δάσους, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Triple Chocolate Pancakes: Για τους απόλυτους λάτρεις της σοκολάτας, αυτές οι τηγανίτες διαθέτουν τριπλή δόση σοκολάτας στο κουρκούτι και ως επικάλυψη.
– Mixed Berry Pancakes: Αντικαταστήστε τα φρούτα του δάσους με ένα μείγμα ανάμεικτων μούρων, όπως φράουλες, βατόρα και βατόμουρα, για μια ζωντανή και φρουτώδη ανανέωση.
– Τηγανίτες γεμιστές με Nutella: Αφεθείτε στη γεμάτη με Nutella τηγανίτες, με νοστιμιά φουντουκιού και σοκολάτας.
– Red Velvet Pancakes: Ζήστε την εμπειρία της παρακμής του red velvet κέικ σε μορφή τηγανίτας, που ολοκληρώνεται με κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν αφοσιωθεί στη δημιουργία καινοτόμων και απολαυστικών πιάτων. Συγκεκριμένα, η γαστρονομική δημιουργικότητα της σεφ Nigella Lawson, γνωστής για τις απολαυστικές και συνταγές της, επηρέασε την ιδέα του συνδυασμού σοκολάτας και φρούτων σε αυτή τη συνταγή τηγανίτας. Επιπλέον, η έμφαση του σεφ Jamie Oliver στη χρήση φρέσκων και εποχιακών υλικών ενέπνευσε τη χρήση φρούτων του δάσους σε αυτό το υπέροχο πιάτο. Ενσωματώνοντας στοιχεία από αυτά τα γαστρονομικά εικονίδια, στοχεύουμε να σας φέρουμε μια συνταγή που όχι μόνο δελεάζει τους γευστικούς σας καλούς αλλά και αποδίδει φόρο τιμής στην τέχνη της μαγειρικής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button